Az UT módszer hivatalos oktatói

Felnőttképzési regisztrációs szám:  B/2020/001931

Gieszné Kiss Lilla

Ultrarövid terápiás konzulens, az UT módszer oktatója, SzomatoDráma játékvezető, Coach, Vezetési tanácsadó

Évtizedek óta dolgozom emberekkel. Az utóbbi években egyre többet egyéni konzultációkban és kiscsoportokkal.

Előbb Dr. Buda László könyvei kerültek elém, majd ő maga is. Az Ultrarövid terápiás konzultáció módszerét és a SzomatoDráma játékvezetést személyesen tőle tanultam, és az első nap első órájában lenyűgöztek. Mindkét módszer érdemi emberi találkozásokra épül és leheletfinom vezetéssel segíti a klienseket (UT), illetve szereplőket (SzomatoDráma) önismereti útjukon fontos felismerésekre jutni, érdemi döntéseket meghozni.

Az igazi, mély változás az elfogadás és a szeretet talaján tud gyökeret ereszteni. Az UT módszer központi eleme a szeretetteli odafordulás. Ettől érzi a lélek olyan biztonságban magát, hogy lehetővé válik a korábbi hiedelmek, sémák elengedése és új, építő gondolatok megszületése. Ez minden alkalommal maga a csoda. Két ember összekapcsolódásából létrejön valami érdemi, valami igazi, valami új. Szívet melengető érzés. Ilyenkor szinte mindig eljön a pillanat, amikor egymásra nézünk, kliens és konzulens, és együtt vagyunk egy beszédes csöndben. Tudjuk, hogy történt valami lényegi, aminek nem tudunk, de talán nem is érdemes szavakat adni. Hála és szeretet érzése járja át mindkettőnk lelkét. Pedig 2 órával korábban talán még nem is ismertük egymást. Mi ez, ha nem maga a csoda?

Nagy öröm számomra, hogy oktatóként hozzájárulhatok ahhoz, hogy minél többekhez eljusson az UT módszere, minél többen megtapasztalhassák ezt a valóban gyors, mély és hatékony lelki munkát.

Az én világomban a jó UT konzulens kézen fogja és szeretettel hol vezeti, hol követi a klienst saját belső lelki útján. Nem rángatja, nem instruálja, legfőkeppen nem tudja már előre, hogy a kliensnek hova kéne eljutnia. Szelíden, elfogadóan jelen van. Őszinte hittel tud bízni önmagában, a kliensben és az UT módszerében. Az a célom, hogy a tanfolyam minden résztvevője felfedezze magában ezt a fajta segítőt.

Cs. Tóth Ibolya

Ultrarövid terápiás konzulens,  az UT módszer oktatója, SzomatoDráma játékvezető, pedagógus

Az UT konzultáció módszerét  az első között tanultam Dr. Buda Lászlótól, de korábban már bepillantottam az akkor még csak pár napos, a módszert ismertető  tanfolyamokba.

Az emberek szeretete,  életük és sorsuk iránti  őszinte érdeklődésem, valamint  problémáik átérzése, megértése  túlmutat a tanításon,  és ez az attitűd évtizedek óta az életem része.

Az UT  konzultációban lenyűgözőnek tartom  azt a mély, bizalommal teli kapcsolódást, ami két lélek között ebben a másfél- két órában kibontakozik.   Leírhatatlan érzés, amikor a szeretet, a nyitott szívűség, az empátia és a kölcsönös bizalom egységélményt varázsol a térbe.

Régóta gyakorolom az UT módszert. Azt tapasztalom, hogy korunk rohanó világában óriási jelentősége van annak a hiánypótló, hatékony kapcsolódásnak, amit adni tud.

A módszer  ugyanis lehetőséget kínál arra, hogy  a kliens lemerüljön lelkének mélyebb rétegeibe és fókuszáltan jelen legyen egy másfajta  tudatállapotban, mint általában a hétköznapi életben. Ebből a mélységből  aztán tisztán születhetnek meg a  vágyott találkozások, kimondatlan szavak, oldódhatnak belső és külső konfliktusok. Olyan jó ránézni a kliens arcára, amikor  a konzultáció végén megjelenik  az elégedettség érzése, s elindul az úton, hogy önmagáért  lépéseket tegyen.

Ilyenkor mindig hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek. Bízom abban, hogy minél többen, a tanulás által is megtapasztalják ezt az élményt.

2017 óta László másik szellemi “gyermekét “ a SzomatoDráma módszert  is rendszeresen alkalmazom a segítő munkámban. Évek óta részt veszek a László vezetésével meghirdetett SzomatoDráma elvonulásokon és a játékvezetői csapatot képviselem.

Nagy megtiszteltetés  az UT  oktatói közösség tagjának  lenni, és örömmel tölt el, hogy teljes szívvel, alázattal és a tapasztalataimmal hozzájárulhatok  a módszer hiteles átadásához.

Szeretettel várom a közös munkát veled az Ultrarövid terápiás konzulens képzésen.

Mátrai Szilvia

Ultrarövid terápiás konzulens, az UT módszer oktatója, Tréner, Angol nyelvi és Business Coach (PCC), Író

Egy Ultrarövid terápiás konzultáción belemerülünk a kliens kezdetben ismeretlen világába, hogy aztán felszínre hozzuk közösen a lényegi mintázatot, ami bár egyedülálló, mégsem ismeretlen. Millió láthatatlan szállal kapcsolódunk össze az egyensúly felé vezető munka során.

Az Ultrarövid terápiás konzultációt Dr. Buda Lászlótól tanultam, 2023 óta tartozom a kiemelten ajánlott konzulensek közé.
Szervezetfejlesztő trénerként, business és angol nyelvi coachként egyéneket és szervezeteket támogatok 2006 óta, megszereztem az International Coaching Federation PCC szintű nemzetközi akkreditációját. Számos vállalati vezető- és eredményességfejlesztő program kidolgozásában és megvalósításában vettem részt. 

Számomra az Ultrarövid terápiás konzultáció nem csupán egy kristálytiszta logikával felépített hatékony és gyors önismereti módszer, hanem az egyensúlyteremtés művészete is egyben. Egzakt pszichológiai elméleteket hoz egyensúlyba a kevésbé tárgyilagosan megfogalmazható érzékeléssel. A nyugati gondolkodást a keleti filozófiával. A megváltoztatható dolgok átalakítását a megváltoztathatatlanok elfogadásával. Az agy működését a szív dobbanásával. A feltétel nélküli elfogadást az elmozdulás igényével.

Pedagógus és közgazdász alapképzésben vettem részt, majd különböző tréner és coach képzéseken tanultam többek között megoldásfókuszú megközelítést, tranzakcióanalízist, Gestalt alapú coachingot és pozitív pszichológiát. A saját élmények megszerzése mellett mindig fontos volt számomra az alapos elméleti és gyakorlati tudás.
Az Ultrarövid terápiás konzulens képzés oktatójaként kiemelten fontosnak tartom az elméleti alapok elsajátítása mellett a gyakorlati tapasztalatszerzést.  A képzésen tanulás közben használjuk és használat közben tanuljuk a módszert. 

 Nagy izgalommal, kíváncsian és szeretettel várom a találkozást veled.

Kovács Róbert

Ultrarövid terápiás konzulens, az UT módszer oktatója, Life és Business Coach, Tréner

Segítő szakemberként, trénerként, life és business coachként dolgozom 2014 óta és immáron kiemelt Ultrarövid terápiás konzulensként is. Nagyon szeretem a munkámat, amit hivatásként végzek.   Egyéni coaching ülések és Ultrarövid terápiás konzultációk mellett csoportos kreatív workshopokat, kompetenciafejlesztő, valamint önismereti fókuszú tréningeket tartok vállalati környezetben és magán személyeknek egyaránt.

2015 óta oktatok Life és Business Coach valamint Tréner képzéseken. Tapasztalataim őszinte átadásával nagyon szeretem ezen az élmény és gyakorlati fókuszú szakmai és önismereti utazáson kísérni és támogatni a hallgatókat, hogy jó szakemberré váljanak.

Érdekelnek a kapcsolatok, kapcsolódások, hogy miként tudunk kapcsolódni másokkal, magunkkal és a Mindenséggel. Ajándék számomra, hogy sok ember egyedi világának megismerhetem néhány fejezetét, tanulhatok tőlük és hiszem, hogy szakmai alázatommal, hitelességemmel, emberi odafordulásommal segíthetem és taníthatom is őket.

Hiszek az Ultrarövid terápia® módszerében, jó élményeim vannak vele, nagyon élvezem a konzultációkat, olyan jó egész lényemet beleengedni, minden receptorommal jelen lenni és segíteni. Sok szép és katartikus folyamatot láttam már, amelyek során valami felszakadt és a helyére vagy éppen más megvilágításba került. Tetszik a módszer hatékonysága, melynek során sűrítően a leglényegesebbre fókuszálva tényleg lényeges változásokat érhetünk el, amellyel teljesebb életet élhetnek az ügyfelek. Olyan jó látni, amikor rendeződnek kapcsolatok, amikor az emberek békét kötnek sokéves sérelmekkel, fájdalmakkal szembenéznek, megnyugtatják a bennük lévő gyermeket és tesznek magukért.  
A mélységre mindig nagy igényem volt, ezzel a módszerrel konzulensként biztonságos jól felépített keretrendszerben dolgozhatok. A konzultációk során egymás szemébe nézve érezem, hogy a lényeg sokszor szavak nélkül van jelen a kapcsolati térben, ha nyitott szívvel vagyunk jelen, számomra ez a legnagyobb élmény, ezt megélni és megengedni magunknak.  

Nagy izgalommal és örömmel várom, hogy a megszerzett tudást és tapasztalást másokkal is megoszthassam.

Bujtás Ágnes

Ultrarövid terápiás konzulens, az UT módszer oktatója, SzomatoDráma® szakember, Mentálhigiénés szakember, Coach

Számomra az Ultrarövid Terápia® (UT) egy megbízható, korszerű és időtálló pszichológiai- és spirituális elméleti alapokra épülő, érdemi gyakorlati eszköztárával mély, minőségi teljességet adó egyéni konzultációs módszer. 

Egy UT konzultáció ugyanakkor egy mély emberi találkozás lehetősége is, ahol lélek a lélekhez, szív a szívhez ér, amely során megtapasztalhatjuk, hogy a pozitív érzelmi állapotokba való megérkezés tágítja a gondolkodásunkat, önmagunkkal, kapcsolatainkkal és a világgal egy mélyebb szintű, szabadabb szeretetteljességbe érkezhetünk.

Mentálhigiénés szakemberként és coachként az évek során többféle önismereti fókuszú módszerben szereztem saját élményeket és képződtem is, melyek közül eddig a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia® tették rám a legmélyebb hatást. 2014-ben kezdtem el tanulni a SzomatoDrámát Dr. Buda Lászlótól, akinek meghívására 2018-ban elsők között nyerhettem bepillantást az Ultrarövid terápiás eszköztár kulisszatitkaiba haladó szinten. Mindkét módszer mélysége, komplexitása és hatékonysága magával ragadott, minden továbbképzésen lelkesen vettem részt, egyre inkább tapasztaltam, összhangban vagyok szemléletükkel, organikus fejlődésükkel. Örömmel tölt el, hogy az évek során SzomatoDráma szakemberként és Ultrarövid terápiás konzulensként sokszáz kliens tisztelt meg bizalmával és tett érdemi és lényegi elmozdulást benső világában.

Az első három UT konzulensi képzésen valamint SzomatoDráma tanfolyamokon Dr. Buda László mellett végzett sokéves munkatársi tevékenységem, pedagógusi tanulmányaim, szakirányú képzettségeim és tapasztalataim hasznos alapként szolgálnak ahhoz, hogy legjobb tudásom szerint és „teljes szívvel” eleget tegyek megtisztelő felkérésének a módszer oktatói tevékenységére.

Koppány Emese

Ultrarövid terápiás konzulens, az UT módszer oktatója, Tréner, Coach, Mentálhigiénés szakember

Ahol az öröm, ott a növekedés.

Mindenkinek szüksége van az örömre és a belső békére, hogy képes legyen az életét még teljesebbé tenni. Trénerként és coachként 25 éve támogatok vezetőket, csapatokat és szervezeteket a tudatos működésben. Azt vallom, hogy ráció és emóció kéz a kézben járnak.
Ma már az üzleti világban is egyre nagyobb teret kap a felismerés, hogy test és lélek egyensúlya nélkül nincs kimagasló teljesítmény. Ehhez pedig az önismereten, önelfogadáson és önszereteten át vezet az út.

Érdeklődésem középpontjában a magas teljesítmény és a mentális egészség összhangjának megteremtése áll.

Az elsők között végeztem el az Ultrarövid terápiás konzulensi képzést és 2021 óta tartozom a Dr. Buda László által kiemelten ajánlott Ultrarövid terápiás konzulensek közé.

Az Ultrarövid terápiás konzultáció másfél-két órájában szelíden társául szegődni valakinek számomra személyes öröm. Sok éves elakadások, blokkok oldódhatnak fel, felismerések és döntések születhetnek az elfogadás megtartó terében, ahol az intenzív, mély, belső munka végén azzal a megkönnyebbüléssel állnak fel a klienseim a kanapéról, hogy nagy lépést tettek a belső szabadságuk felé.

A képzés vezetőjeként nagyon fontosnak tartom, hogy a résztvevők már a tanulási folyamat alatt is kellő magabiztosságra tegyenek szert az UT konzultáció vezetésében. Ezért az elmélet átadása mellett nagy hangsúlyt fektetek a módszer gyakorlatban történő megtapasztalására, a konzultáció vezetésének gyakorlására és az érdemi visszajelzésekből való tanulásra. Célom, hogy a tanfolyam végére a résztvevők úgy érezzék, minden elméleti és gyakorlati ismeret a birtokukban van ahhoz, hogy belekezdjenek a konzulensi munkájukba.

Szeretettel várlak az Ultrarövid terápiás konzulens képzésen.

Minden jog fenntartva.

Copyright © Dr. Buda László

Minden jog fenntartva. Copyright © Dr. Buda László

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!